Het huis

Mas du Rocher : een verzameling van een drietal gebouwen gelegen op het hoogste punt van het dorp Calvignac – een dorp deels gebouwd op de rotsen langs de rivier de Lot –. Het huis heeft zijn huidige vorm gekregen rond 1865. Rond deze periode was het huis een stal voor het vee, met een hier tegenaan gebouwde stenen broodoven. De oorspronkelijke bebouwing is waarschijnlijk nog vele jaren ouder. Naast het huis een verwarmd zwembad, een groot overdekt terras met kleine buitenkeuken, een tweede overdekt terras naast de keuken van het huis en een terras met loungeset voor de “apero” met een adembenemend uitzicht over de vallei van de rivier. Het huis is geschikt voor 8 volwassenen en 2 kleine kinderen.
Naast het huis is er nog « de pigeonnier »een apart bijgebouw met privé badkamer en toilet, waar nog plek is voor twee personen. Dit bijgebouw kan alleen samen met het grote huis worden gehuurd voor een supplement van € 300 per week.

Het huis is a-typisch en laat zich moeilijk omschrijvend hieronder toch een poging.

Op de eerste verdieping bevinden zich de slaapkamers en badkamers. Het huis beschikt over vier slaapkamers waarvan één slaapkamer met een badkamer en suite. Deze badkamer heeft een bubbelbad, douche, wc en twee wastafels. Daarnaast is er nog een aparte badkamer met douche en wastafel. Op deze verdieping een aparte WC. Naast de slaapkamers is er een mezzanine met nog twee bedden.

Op de begane grond bevinden zich de keuken, de eetkamer, de woonkamer en een apart toilet. De keuken is gebouwd in de oorspronkelijke broodoven van het dorp, die vroeger door het hele dorp werd gebruikt om brood te bakken. Het prachtige stenen gewelf en het ijzeren luik dat de ingang tot het deel waarin het brood werd gebakken markeert zijn nog duidelijk in de keuken. De keuken is van alle gemakken voorzien met onder andere een grote oven met grillplaat.

In de eetkamer een royale eettafel met stoelen en een houtkachel voor de wat koudere avonden in het voor- en naseizoen. Aangrenzend aan de eetkamer de living met bank en TV.

Bij het zwembad een buitendouche en een terras met ligbedden en parasols. Aangrenzend aan het zwembadterras een overdekt terras en met een kleine buitenkeuken. Naast de buitenkeuken een aparte doucheruimte met toilet.
Eveneens vanaf het terras rond het zwembad is een klein terras met loungeset bereikbaar, gelegen op het allerhoogste punt van het dorp. Vanaf hier een bijzonder uitzicht over de vallei van de rivier de Lot.

Het (kleinste) overdekte terras is direct naast de keuken gelegen. Uitermate geschikt om even tot rust te komen of even de ogen dicht te doen. Vanaf dit terras, of direct vanuit het huis, een grote buitentafel met stoelen en parasol. Uiteraard is er een BBQ en een ping-pong tafel aanwezig en tot slot voor de sportievelingen een buitenruimte met enkele fitness toestellen.

Het huis is gelegen op het hoogste punt van een middeleeuws dorp, en is daardoor moeilijk – maar niet onmogelijk – te bereiken. Nadat u de toegangspoort van het huis bent gepasseerd is er de mogelijkheid om 1 à 2 auto’s op het terrein te parkeren. Eenvoudiger is het echter om gebruik te maken van een iets lager gelegen openbaar parkeerterrein.