Larnagol

Calvignac en de Lot

Calvignac, een dorp met geweldig uitzicht over de rivier de Lot.
Gelegen in het département de Lot in het hart van het “Parc Régional du Causses du Quercy”.

Lantouy

De natuur

Streek van steen (de natuurstenen muurtjes) en water. Het water graaft grotten en afgronden,  verdwijnt uit het zicht komt elders weer boven. Zoals  de Gouffre de Lantouy.

canoe-lot

Waterpret

Kanoën op de Lot of Célé, organisaties zoals Kalapca of Passion Aventure ontvangen je graag. Of het “plan d’eau” van Cajarc bij de rivier de Lot, waar je kunt kanoën, paddleboarden, waterfietsen enz.

pont valentré

Cahors

Het symbool van de stad is de versterkte brug Pont Valentré. Slenter door de Boulevard Gambetta met zijn platanen, een vele cafés, restaurants en winkeltjes. Ten oosten hiervan ligt de oude wijk.

gouffre-de-padirac-grot-occitanie-535x357

Gouffre de Padirac

Ontdek de Gouffre de Padirac per gondel op de ondergrondse rivier tijdens een tocht door de verschillende ruimtes van de grot (waaronder de Salle du Grand Dôme, met een plafond van wel 94 meter hoog!)

Vue aérienne du Château de Cénevières

Chateau Cenevières

Het Château de Cénevières (te zien vanaf Mas du Rocher) heeft zijn oorsprong in de 13e eeuw. De rondleidingen worden gegeven door de eigenaren, ‘s-avonds in een bijzondere setting.

foret singes

Dierentuinen

Bezoek het Forêt des Singes, waar bijna 150 berberapen (die vrij rondlopen) te zien zijn.  Of het Parc Animalier in Gramat, met 1000 Europese wilde en gedomesticeerde dieren.

ballon-2

De lucht in

Ervaar de sensatie van een echte ballonvlucht of voor wie echt durft: paragliding, deltavliegen en parachutespringen. Check de website van Les choses de l’air  of Airlinks

markt-cahors

De markten

Regelmatig worden traditionele markten gehouden, zoals in Limogne en Quercy,  Cajarc, Cahors en Villefranche de Rouergue. Klik hier voor een uitgebreid overzicht.

DSC_2465

Bistro Belles Vues

Bistro Belles Vues op 2 minuten lopen van Mas du Rocher. De vrijwilligers van het dorp ontvangen je in het seizoen voor een eenvoudige lunch of gewoon een glaasje wijn of pils van de tap.

saint cirq lapopie

Saint Cirq Lapopie

Verkozen tot één van de mooiste dorpen van Frankrijk, torent Saint Cirq Lapopie hoog uit boven de rivier de Lot.  Vanuit het oude fort heb je een prachtig uitzicht over de rivier.

canyioning

Wandklimmen, speleologie en meer

Wie wil er nu niet eens een rotswand beklimmen, een parcours volgen langs rotswanden of zijn weg vinden in een ondergrondse rivier. Kijk op de website van Kalapca voor de mogelijkheden.

montal

Chateau Montal

Chateau de Montal: een kasteel in Renaissance stijl met 3 ronde en 1 vierkante toren. De oorsprong ligt in het begin van de 16e eeuw. In 1943 is hier de Mona Lisa verborgen voor de Duitsers.

randonnée-7

Paardrijden

In de omgeving zijn verschillende maneges die waar je een buitenrit of zelfs een meerdaagse stage (vooraf regelen!) kunt maken. Vind hier een manege in de buurt.

grot 7

Pech Merle

La Grotte du Pech Merle: een grot van circa 2 km lang gelegen, vlakbij het dorpje Cabrerets. Hier  zijn prehistorische rotstekeningen te vinden die tot de mooiste van Frankrijk worden gerekend.

rocamadour

Rocamadour

Een bezoek waard: de bedevaartplaats Rocamadour, gebouwd op een rots boven de rivier Alzou. Ervaar de unieke sfeer, een combinatie van geschiedenis, gezelligheid, kunst en een prachtig landschap.

randonnée-1

Wandelen

De uitgestrekte omgeving geeft de mogelijkheid om korte, lange of meerdaagse wandelingen te maken. Het ‘Office de Tourisme’ heeft ongeveer 150 wandelingen beschreven.

Chateau de Castelnau

Chateau Castelnau Bretenoux

Chateau Castelnau-Bretenoux is gebouwd tussen de 12e tot de 17e eeuw op een heuvel die verschillende valleien domineert: een vesting in rode steen met een donjon en verdedigingswallen.

golf villefranche

Golf

Le Golf du Totche: een compacte baan met 9 holes van 900 m lang en “par 25”, met een baan van het type “pitch and putt”. Geschikt voor zowel ervaren als beginnende golfers.

larnagol

Chateau Larnagol

Gebouwd als militair bolwerk in de 12e eeuw. Het kasteel is in 2011 gekocht door de huidige eigenaren en wordt door hen bewoond. Een bezoek van het kasteel en de tuinen is mogelijk.

randonnée-10

Fietsen

Voor de sportieve fietser of gewoon op het gemak touren. Het office de tourisme heeft een aantal circuits beschreven, zowel voor de ATB of op de “gewone fiets“. Fietsen huren kan op diverse locaties.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grotte de Lacave

De Grotte de Lacave is één van de mooiere grotten in het departement. Een treintje brengt je in de grot, waarna de twaalf prachtige kamers van de grot worden bezocht. Zorg voor stevige schoenen.

Rosetta

Figeac

De stad is bekend door Champollion, die als eerste de steen van Rosetta, ontcijferde. Vraag het office de tourisme een wandeling (in het Nederlands) langs de vele historische gebouwen in de stad.

Abbaye de Loc Dieu, Aveyron

Abbaye de Loc Dieu

De Abbaye de Loc Dieu is gesticht in 1123 door 13 monniken in een omgeving bekend voor voor bandieten en struikrovers. De ruzies tussen monniken en bandieten zijn legendarisch geworden.

wijn

Wijn proeven

De donkere krachtige wijnen van Cahors (Malbec druif) of de wat zachtere wijnen van de Coteaux de Quercy (belangrijkste druif de Cabernet Franc). Er veel te ontdekken en te proeven.

Musée de Cuzals

Ecomuseum Cuzals

Agrarische en oude ambachten staan centraal in het museum Cuzals, met demonstraties van vaardigheden en traditionele ambachten. Woensdagmiddag speciale workshops voor de kinderen.

train-du-quercy-38

Martel / stoomtrein

Martel is aangemerkt als één van de mooiste plaatsen van Frankrijk. Naast een bezoek aan het stadje is de stoomtrein van Martel met open wagons een echte aanrader.